Toastíky s jablky
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Kachně Justýně se letos na podzim urodila spousta jablek. Mám jich tu od ní plné koše! Jsou tak voňavé a šťavnaté, mmm! A protože mám teď jablek tolik, vymýšlím, co s nimi. Mrkněte na recept, který jsem právě vymyslela!
Budete potřebovat:
- bagetu nakrájenou asi na 1,5 cm plátky (stejně jako bageta poslouží i chleba)
- 2 jablka
- mletou skořici
- med nebo agávový sirup
- čerstvý kozí sýr na mazání
- nůž a prkénko
- mísu
- nůž na mazání
- toastovač anebo plech vyložený pečicím papírem
Postup:
Dospělý předehřeje troubu na 150 stupňů. Mezitím rozložte nakrájenou bagetu na plech vyložený pečicím papírem. (Pokud neopékáte bagetu, můžete chleba připravit v toastovači a pak krajíc rozpůlit.)
Dejte plech do trouby asi na 5 minut. Hlídejte, ať bagetu nespálíte!
Omyjte jablka. S pomocí dospělého jablka rozpulte, vyndejte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky. Ty dávejte do mísy. Až budete mít jablka nakrájená v míse, lehce je posypejte skořicí a pokapejte medem anebo agávovým sirupem. Rukou promíchejte.
Mezitím jsou bagetky opečené. Každou namažte čerstvým kozím sýrem a obložte několika plátky jablek, které máte připravené v míse. A to je celé! Hotovo! Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka
P.S. Můžete přidat i pár oříšků – jako na fotce! 🙂