Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Jednoduchý domácí čerstvý sýr

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Pojďte si dnes k svačině připravit zdravou mňamku. Tenhle čerstvý sýr na plátku chleba vás zaručeně zasytí a ještě dodá vitamíny.

Budete potřebovat:

  • 1 velký kelímek bílého jogurtu (s 10% tuku)
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • čistou bavlněnou utěrku
  • cedník
  • misku
  • metličku
  • hrnec s pokličkou

Postup:

V misce smíchejte jogurt a kysanou smetanu. Do hrnce vložte cedník, do cedníku rozprostřete suchou utěrku a do ní nalijte jogurtovou směs. Hrnec přiklopte pokličkou a dejte na 12 hodin do chladu. Po 12 hodinách utěrku se směsí opatrně utáhněte do ranečku a promačkejte (vyteče přebytečná syrovátka). Dejte na dalších 12 hodin do chladu. Pak už jen sýr přendejte z utěrky do uzavíratelné krabičky a je hotovo!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

PS: Domácí čerstvý sýr je výborný i se strouhaným jablíčkem a trochou medu 🙂

více receptů