Jahodová pěna
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Další recept letošní jahodové sezóny! Hodí se udělat, když má maminka v lednici schované nepotřebné bílky. Připomeňte se jí, ať na vás při pečení myslí a dá vám je stranou. Můžete pak společně připravit výbornou svačinu pro celou rodinu.
Budete potřebovat:
- 500 g čerstvých jahod
- 250 ml zakysané smetany
- 250 ml plnotučného/polotučného tvarohu
- 3 bílky
- 1 vanilkový cukr
- mixér a šlehač
- kuchyňskou váhu
- cedník
- 2 mísy
- dřevěnou vařečku
- skleněné pohár
Postup:
Jahody odstopkujte, dejte do cedníku, umyjte a nechte okapat. Pak je s dospělým mixérem rozmixujte. Jahodovou kaši přelijte do mísy, přidejte kysanou smetanu, tvaroh, cukr a vše pořádně zamíchejte.
V jiné míse společně ušlehejte šlehačem bílky na tuhý sníh, který pak opatrně vmícháte do jahodové směsi. Vše pak rozdělte do skleněných pohárů, dejte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny vychladit.
Až si zas u Justýny na zahrádce natrhám čerstvé jahody a připravím z nich nějakou dobrotu, určitě se s vámi podělím o recept. To samé ale můžete udělat i vy a nezapomeňte mi k tomu poslat i fotografii!
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka