Domácí kokosovo čokoládové tyčinky
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Co takhle zkusit vyrobit tyhle neodolatelné kokosovo čokoládové tyčinky? Neuvěříte, jak jsou skvělé, dokud sami neochutnáte 🙂
Budete potřebovat: (na 12 kousků)
na tyčinky:
- 200 g strouhaného kokosu
- 20 g kokosového oleje (jestli je vám divné, že u oleje uvádím gramy a ne mililitry, je to z toho důvodu, že kokosový olej se rozpouští až s vyšší teplotou, při běžné pokojové teplotě je v pevném stavu; 20 g odpovídá zhruba tolika, co naberete na jednu polévkovou lžíci)
- 1 lžíci rýžového sirupu (rýžový sirup náhradou za bílý cukr, jeho hlavní výhodou je, že neobsahuje fruktózu, což je látka, jejíž nadměrný příjem může přispět k rozvinutí nemocí jako je cukrovka a podobně)
- 7 lžící kokosového mléka
na polevu:
- 2 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce kakaa
- 2 malé lžičky rýžového sirupu
nádobí:
- misku
- tác vyložený pečicím papírem
- rendlík
- vařečku
- mašlovačku
Postup:
Do mísy dejte všechny přísady na výrobu tyčinek, tedy strouhaný kokos, kokosový olej, rýžový sirup a kokosové mléko. Do zpracovávání hmoty se pusťte rukama, dokud nebude dobře uhnětená tak, že z ní půjdou vytvarovat tyčinky.Z hmoty vytvarujte asi 12 tyčinek a umístěte je na tác vyložený pečicím papírem. Dejte uležet do ledničky, alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
S polevou pomůže dospělý. Rozpustťe v rendlíku kokosový olej. Přidejte kakao a rýžový sirup a míchejte, dokud nevznikne krásně hladká čokoládová omáčka.
Vytáhněte z lednice tác s tyčinkami. Mašlovačkou anebo malou lžičkou naneste polevu přímo na horní stranu tyčinek. Pak je dejte ztuhnout na pár hodin do ledničky.
A je hotovo! Mmmm! Mňam!
Nesnězené kousky skladujte v ledničce. Troufám si ale tvrdit, že tam příliš dlouho nevydrží 🙂
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka