Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Zapečený sendvič s ostružinami a broskví

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Ostružiny. Jsou tady! Máte je rádi? Přijde mi, že tak trochu stojí ve stínu ostatního ovoce, třeba malin, a netěší se takové přízni, jakou by podle mě rozhodně zasloužily. Kromě toho, že si na ostružinách pošmáknete, ať už na čerstvých, nebo třeba zavařených v džemu, obsahují i spoustu vitamínů a zdraví prospěšných látek. Letos se mi jich na zahrádce urodilo přímo nevídaně! Možná jste na tom podobně, a proto vám teď přináším první nápad, jak je zužitkovat.

Budete potřebovat:

  • dva plátky chleba
  • ½ hrnku ostružin
  • ½ broskve nakrájenou na plátky
  • máslo
  • čerstvý kozí sýr na mazání (nemusí být)
  • sýr výraznější chuti, který máte rádi (vyzkoušejte nastrouhaný ementál nebo čedar)
  • sendvičovač
  • pečicí papír

Postup:

  1. Namažte oba plátky chleba tenkou vrstvou másla.
  2. Pokud máte rádi kozí sýr, namažte chleby i jím.
  3. Jeden krajíc poklaďte ostružinami, můžete je jemně rozmáčknout vidličkou, ale pozor – barví ?
  4. Na ostružiny dejte plátky broskve.
  5. Posypejte strouhaným sýrem a přiklopte druhým krajícem.
  6. Dejte na pár minut rozpéct do sendvičovače vyloženým pečicím papírem. Pozor, ať nespálíte sendvič nebo sebe ?
  7. Servírujte a pochutnávejte si!

Dobrou chuť!

P.S. Masožravci mohou do sendviče přidat třeba plátek sušené šunky.

Vaše veverka Laskonka kuchařka