Recepty

Zapečený sendvič s ostružinami a broskví

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Ostružiny. Jsou tady! Máte je rádi? Přijde mi, že tak trochu stojí ve stínu ostatního ovoce, třeba malin, a netěší se takové přízni, jakou by podle mě rozhodně zasloužily. Kromě toho, že si na ostružinách pošmáknete, ať už na čerstvých, nebo třeba zavařených v džemu, obsahují i spoustu vitamínů a zdraví prospěšných látek. Letos se mi jich na zahrádce urodilo přímo nevídaně! Možná jste na tom podobně, a proto vám teď přináším první nápad, jak je zužitkovat.

Budete potřebovat:

  • dva plátky chleba
  • ½ hrnku ostružin
  • ½ broskve nakrájenou na plátky
  • máslo
  • čerstvý kozí sýr na mazání (nemusí být)
  • sýr výraznější chuti, který máte rádi (vyzkoušejte nastrouhaný ementál nebo čedar)
  • sendvičovač
  • pečicí papír

Postup:

  1. Namažte oba plátky chleba tenkou vrstvou másla.
  2. Pokud máte rádi kozí sýr, namažte chleby i jím.
  3. Jeden krajíc poklaďte ostružinami, můžete je jemně rozmáčknout vidličkou, ale pozor – barví ?
  4. Na ostružiny dejte plátky broskve.
  5. Posypejte strouhaným sýrem a přiklopte druhým krajícem.
  6. Dejte na pár minut rozpéct do sendvičovače vyloženým pečicím papírem. Pozor, ať nespálíte sendvič nebo sebe ?
  7. Servírujte a pochutnávejte si!

Dobrou chuť!

P.S. Masožravci mohou do sendviče přidat třeba plátek sušené šunky.

Vaše veverka Laskonka kuchařka