Recepty
Zapečený sendvič s ostružinami a broskví
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Ostružiny. Jsou tady! Máte je rádi? Přijde mi, že tak trochu stojí ve stínu ostatního ovoce, třeba malin, a netěší se takové přízni, jakou by podle mě rozhodně zasloužily. Kromě toho, že si na ostružinách pošmáknete, ať už na čerstvých, nebo třeba zavařených v džemu, obsahují i spoustu vitamínů a zdraví prospěšných látek. Letos se mi jich na zahrádce urodilo přímo nevídaně! Možná jste na tom podobně, a proto vám teď přináším první nápad, jak je zužitkovat.
Budete potřebovat:
- dva plátky chleba
- ½ hrnku ostružin
- ½ broskve nakrájenou na plátky
- máslo
- čerstvý kozí sýr na mazání (nemusí být)
- sýr výraznější chuti, který máte rádi (vyzkoušejte nastrouhaný ementál nebo čedar)
- sendvičovač
- pečicí papír
Postup:
- Namažte oba plátky chleba tenkou vrstvou másla.
- Pokud máte rádi kozí sýr, namažte chleby i jím.
- Jeden krajíc poklaďte ostružinami, můžete je jemně rozmáčknout vidličkou, ale pozor – barví ?
- Na ostružiny dejte plátky broskve.
- Posypejte strouhaným sýrem a přiklopte druhým krajícem.
- Dejte na pár minut rozpéct do sendvičovače vyloženým pečicím papírem. Pozor, ať nespálíte sendvič nebo sebe ?
- Servírujte a pochutnávejte si!
Dobrou chuť!
P.S. Masožravci mohou do sendviče přidat třeba plátek sušené šunky.