Recepty
Vločky přes noc
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Mám pro vás další tip na úpravu ovesných vloček. Dnes vás naučím, jak si snadno připravit snídani předem – do skleničky! Baví mě, kolik můžete vymyslet různých kombinací. Už jste našli svou nejoblíbenější?
Budete potřebovat:
- skleničku s víčkem (např. od většího jogurtu)
- 30 g ovesných vloček
- 2 lžíce nasekaných mandlí
- 2 lžíce rozinek (pokud je nemáte rádi, dají se nahradit třeba sušenými švestkami nebo třeba třešněmi)
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička javorového sirupu
- 120 ml mléka (já mám ráda kokosové nebo mandlové)
- misku
- lžíci
Postup:
- V misce důkladně promíchejte ovesné vločky s kakaem.
- Přidejte všechno ostatní kromě mléka a promíchejte.
- Dejte do skleničky a zalijte mlékem.
- Zavřete skleničku víčkem a dejte přes noc do ledničky. Vločky nasáknou mléko a všechny chutě se promísí.
- Ráno vyndejte z ledničky a můžete si rovnou pochutnávat. Pokud máte rádi teplou snídani, můžete obsah skleničky ohřát.
Dobrou chuť!
_tip_