Recepty
Velikonoční vajíčková pomazánka
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Doufám, že si užíváte Velikonoce! Je tady poslední velikonoční recept, který ocení hlavně ti z vás, komu zbylo hodně vajíček. Uděláme si strašně jednoduchou vajíčkovou pomazánku, kterou budete mít do čtvrt hodinky hotovou a ještě se budete oblizovat až za ušima! Klasáček ji ochutnal a řekl, že by ji mohl jíst každý den!
Budete potřebovat:
- 4 vejce
- lžíce plnotučné hořčice
- 180 g Jihočeského žervé Madeta
- kyselá okurka
- sůl dle chuti
- čerstvě namletý pepř dle chuti
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, trvá to asi 12 minut.
- Vejce nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy.
- Přidáme žervé, lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou kyselou okurku.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Pomazánku necháme alespoň půl hodiny uležet v lednici.
Dobrou chuť!
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
_tip_