Recepty
Velikonoční sýrová pomazánka
Ahoj mlsouni a mlsounky!
Už jsem zase tady s dalším úžasným velikonočním receptem. A tenhle je můj oblíbený, protože obsahuje moji nejmilovanější potravinu na světě – sýr! Dneska si uděláme výbornou sýrovou pomazánku, která je ale zároveň zdravá, protože kromě sýru tam najdete i zeleninku! Jsem si jistá, že Klasáček bude mít radost, až ji ochutná.
Budete potřebovat:
- jednu velkou mrkev
- jednu papriku
- 120 g Jihočeského Eidamu 30% Madeta vcelku
- hrst hladkolisté petržele
- 200g Pomazánkového tradičního Madeta
- 150g Jihočeského žervé Madeta
- 50g Jihočeského Nature bílého jogurtu Madeta
- sůl dle chuti
- čerstvě namletý pepř dle chuti
Postup:
- Mrkev a papriku omyjte. Papriku zbavte semínek a mrkev oškrábejte.
- Oba druhy zeleniny i eidam nakrájejte na malé kostičky.
- Petrželku omyjte a nakrájejte nadrobno, vložte ji spolu se zeleninou a sýrem do mixéru a trochu promixujte, aby se zelenina nasekala na co nejmenší kousky.
- Do rozmixované směsi ručně pečlivě vmíchejte lučinu s pomazánkovým máslem tak, aby vznikla jednolitá směs.
- Nakonec pomazánku opepřete a osolte.
Dobře si pošmákněte!
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
_tip_