Recepty
Velikonoční špenátový chlebíček (bez lepku)
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Už se nám blíží Velikonoce, a tak jsem si pro vás připravila celých patnáct dobroučkých receptů, u kterých se naučíte fůru nových věcí a užijete si spoustu zábavy! Slibuju, že vaše velikonoční hostina bude naprosto mňamózní!
Jako první si pojďme udělat nadýchaný špenátový chlebíček, u kterého vůbec nemusíme používat mouku, takže potěší i ty, kteří mají alergii na lepek. Tak pojďme na to!
Budete potřebovat:
Na těsto
- 5 vajec
- 100 g moučkového cukru
- 1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
- špetka soli
- 1 lžíce Vanilková pasta Dr. Oetker
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 200 ml oleje
- 4 balení Zlatý klas Dr. Oetker
- ½ balíčku Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
- 80 g nasekaného listového baby špenátu
Na ozdobení
- 1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
- 3 lžíce vody
- pár lístků baby špenátu
Budete také potřebovat elektrický ruční šlehač a formu na srnčí hřbet.
Postup:
- V míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme vejce s cukrem na nejvyšším stupni do pěny. Pokud si se šlehačem nevíte rady, rodiče vám určitě rádi pomůžou.
- Přidáme sůl, vanilkovou pastu, citrónovou šťávu a olej a krátce vyšleháme.
- Do směsi přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a metličkou důkladně vymícháme dohladka.
- Nakonec do vzniklého těsta zlehka vmícháme špenát.
- Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 °C.
Dobrou chuť!