Velikonoční salát s ořechy
Ahoj mlsounci!
Dnes je Velký pátek – jestlipak víte, které velikonoční tradice se v tento den dodržují? Třeba kromě toho, že byste se měli vykoupat nebo si umýt obličej v potůčku nebo jiné tekoucí vodě, abyste byli po zbytek roku zdraví, tak se ještě drží půst. To znamená, že byste na Velký pátek měli jíst méně než obvykle a také byste neměli jíst maso. Mně to ale vůbec nevadí, protože miluju zeleninu! A proto jsem si pro vás připravila chutňoučkej špenátovej salát. Klasáček mi poradil, abych do něj přidala ořechy, protože jsou zdravé a protože díky nim bude salát pěkne křupat! Tak se na to vrhnem!
Budete potřebovat:
- 250 g baby špenátu
- 350 g (předvařené) červené řepy
- 100 g ořechů
- 150 g Jihočeského sýru Cottage od Madety
- sůl dle chuti
- čerstvě mletý pepř dle chuti
Na zálivku:
- 3 – 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- lžíce citronové šťávy
Postup:
- Do mísy dáme omytý špenát.
- Červenou řepu nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy ke špenátu.
- Ze sýru Cottage vylijeme přebytečnou vodu a přidáme k salátu a řepě.
- Připravíme zálivku – dvě lžíce medu promícháme s olivovým olejem a citrónovou šťávou.
- Zálivku promícháme se špenátem, řepou a sýrem Cottage.
- Salát osolíme a opepříme a nakonec přisypeme ořechy.
Dobrou chuť!
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
_tip_