Recepty
Velikonoční paštika
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Mám dneska chuť na nějakou jednoduchou, ale vydatnou sváču, takže jsem se rozhodla udělat si jemnou drůbeží paštiku. Už se mi sbíhají sliny, jen na to pomyslím! Klasáček mi určitě rád pomůže, protože ví, že lepší paštiku neochutnáte!
Budete potřebovat:
-
- 350 g kuřecích jater
- 350 g Jihočeského másla od Madety (+ 50g na zalití)
- 1 malá cibule nebo šalotka
- půl lžičky rozmarýnu
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce Jihočeské smetany ke šlehání od Madety
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- libovolné bylinky na ozdobení
Postup:
- Kuřecí játra omyjte a poproste rodiče, aby je zbavili případných žilek.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Ve velké pánvi rozpusťte dvě lžíce másla, přidejte játra a velmi zprudka je osmahněte ze všech stran dozlatova; při občasném promíchání to potrvá 3-4 minuty.
- V polovině restování přidejte najemno pokrájenou cibuli, a osmahněte do zlatova.
- Jakmile se všechny tekutiny na pánvi vypaří, přilijte smetanu, odstavte a nechte směs pouze prohřát někde mimo plotýnku.
- Rodiče vám pomůžou přendat horký obsah z pánve do mixéru. Dovnitř přidejte zhruba půl lžičky soli a směs rozmixujte na kaši.
- Do směsi postupně po kostkách vhazujte zbytek másla – další kousek přidejte až ve chvíli, kdy se předešlý téměř vstřebá. Vše dohromady ještě krátce promixujte.
- Pomazánku přelijte do misky nebo do skleničky s uzávěrem, ten uzavřete nebo paštiku přikryjte a nechte ji na pár hodin v lednici důkladně ztuhnout.
Dobrou chuť!
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
_tip_