Recepty
Velikonoční hrášková polévka
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Věděli jste, že Zelený čtvrtek předznamenává příchod Velikonoc? V tento den by se totiž mělo jíst něco zeleného, nejčastěji s použitím bylinek, které zajistí, že budeme po celý rok zdraví. Proto jsme si pro vás s Klasáčkem připravili krásně zelenou a zdravou hráškovou polévku s bazalkovými lístky. Zástěrky na sebe a jdeme na to!
Budete potřebovat:
- 30 g Jihočeského másla od Madety na zesklovatění cibule
- jedna cibule
- 380 g mraženého hrášku
- 720 ml kuřecího vývaru nebo vody
- hrst bazalkových lístků + pár na ozdobení
- 180 ml Zakysané smetany Madeta
- dvě lžíce citronové šťávy
- sůl dle chuti
- čerstvě namletý černý pepř
Postup:
- Ve větším hrnci rozpalte máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty.
- Do hrnce přidejte hrášek a kuřecí vývar nebo vodu. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a povařte dalších tři až pět minut.
- Polovinu polévky přelijte do robotu nebo mixéru a spolu s bazalkou, zakysanou smetanou a citronovou šťávou rozmixujte dohladka.
- Polévku vraťte do hrnce, zamíchejte, dochuťte solí a pepřem a znovu prohřejte. Každou porci na talíři ozdobte bazalkovými lístky.
Dobrou chuť!
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
_tip_