Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content

Ahoj mlsouni a mlsounky!

Jsem tu s předposledním velikonočním receptem. Také máte tak rádi sladké? Já hrozně! Sladkého by se sice nemělo jíst hodně, ale kdy jindy si dopřát něco dobrého na zub než na Velikonoční neděli? A věděli jste, že dneska by se nemělo uklízet, ale jenom dobře jíst a slavit? Dnešek, kterému se také říká Boží hod, je totiž jedním z nejdůležitějších velikonočních dní, protože právě tehdy Ježíš vstal z mrtvých. To musel ale být zázrak! A dneska si dáme stejně zázračné Boží milosti. To je ale zvláštní název pro sladkou mňamku, co? Jsou to takové smažené kousky z těsta s cukrem.  Ale pozor, při smažení si radši nechte pomoct od rodičů. Klasáček mi dal tip, abych tam přidala i skořici, prej vám to bude chutnat ještě víc!

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Máslo a mouku rozemněte prsty na jemnou drobenku. Můžete k tomu využít i kuchyňského robota.
  2. Do drobenky přidejte sůl a cukr a dobře promíchejte. Nakonec přidejte smetanu, citronovou šťávu a žloutky. Směs dobře propracujte na tuhé těsto.
  3. Zabalte ho do fólie a nechte na 15 minut odpočinout.
  4. Odpočaté těsto vyndejte a rozválejte na obdélník silný asi 1 centimetr. Pak ho přehněte na třetiny a znovu rozválejte. Tento postup zopakujte celkem třikrát a poté ho nechte zabalené odpočívat v lednici alespoň hodinu.
  5. Odleželé těsto rozválejte na plát silný 3-4 milimetry. Vykrajujte vaše oblíbené tvary.
  6. Nechte rodiče jednotlivé tvarované kousky vkládat do horkého oleje, který by měl při vložení těsta bublat, a smažit je 1-2 minuty dozlatova.
  7. Připomeňte rodičům, aby kousky nezapomněli několikrát v oleji otočit, aby byly rovnoměrně usmažené.
  8. Milosti vyndejte, nechte je chvíli okapat na papírové kuchyňské utěrce, pak je ale ještě teplé obalte ve směsi cukru a skořice.

Dobrou chuť!

Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.

Vaše veverka Laskonka kuchařka