Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Vánoční speciál s MADETOU: Kamila peče pudinkovou buchtu se zakysanou smetanou

Ahoj děti!

Zpěvačka Kamila Nývltová má ráda vláčné a jemné buchty. Mezi ně patří i pudinková buchta se zakysanou smetanou.

Co budete potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice (z toho 50 g na vanilkový pudink)
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • ½ skleničky oleje
  • ½ skleničky teplé vody
  • 2 Jihočeské zakysané smetany 18%
  • 2 vanilkové cukry
  • 750 ml Jihočeského plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • trochu oleje a hrubé mouky na přípravu plechu

 

Postup:

Příprava těsta:

  1. V míse vyšlehejte celá vejce s 150 g cukru krupice do světlé, nadýchané pěny. Maminka k tomu může vzít elektrický šlehač.
  2. Postupně přilévejte olej a teplou vodu za stálého šlehání.
  3. Do směsi lehce vmíchejte prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  4. Nakonec přidejte kakao (pozor, hodně práší) a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  5. Těsto nalijte na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Nebo ho můžete vyložit pečícím papírem.

Příprava pudinku:

  1. Do hrnce nalijte většinu mléka (asi 650 ml). Maminka ho míchá a  přivede k varu.
  2. Zbylých 100 ml mléka nalijte do misky, přidejte pudinkové prášky, zbylých 50 g cukru krupice a podle chuti vanilkový cukr. Směs dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.
  3. Jakmile mléko začne vařit, přilije do něj maminka pudinkovou směs a za stálého míchání vaří, dokud pudink nezhoustne. Je to opravdu moc horké, bude lepší, když směs uvaří mamka.

Spojení a pečení:

  1. Ještě horký pudink nalije mamka cikcak na těsto připravené na plechu.
  2. Plech vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte zhruba 30 minut, dokud není buchta upečená (zkontrolujte špejlí).

Dokončení:

  1. Upečenou buchtu hned potřete zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovými cukry, kterou rovnoměrně rozetřete po povrchu buchty.
  2. Buchta je krásně vláčná díky zakysané smetaně a bublinkový efekt vytváří vrstvy pudinku, který se během pečení propadá do těsta. Skvělá pochoutka k odpolední kávě nebo čaji!

Dobrou chuť!

Partner speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka