Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Vánoční speciál s MADETOU: Pečená plněná jablka

Ahoj děti!

Jablíčka nás provází celý rok, ale v zimě si na nich obzvláště ráda pochutnám. Už jste vyzkoušely, jak chutnají pečená? Je to veliká laskomina. Dnes si spolu připravíme Pečená plněná jablka.

Co budete potřebovat:

  • 4 velká jablka
  • 1 Jihočeský tvaroh & jogurt jahoda
  • 1 špetka mleté skořice
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrst rozinek, brusinek nebo jiného sušeného ovoce
  • 1 hrst nakrájených vlašských nebo lískových ořechů

Postup:

  1. Za pomoci maminky opatrně vykrojíme z jablek stopku i s jaderníkem, přičemž dáváme pozor, abychom jablka neprořízli úplně. A samozřejmě neřízli sebe.
  2. Dužinu jablek opatrně trochu vydlabeme malou lžičkou s ostřejšími hranami.
  3. Troubu nám mamka předehřeje na 160 °C.
  4. Sušené ovoce promícháme v misce s cukrem, skořicí, částí ořechů a s Jihočeským tvarohem & jogurtem.
  5. Pomocí lžičky směsí naplníme jablka, postavíme je do zapékací formy a podlijeme trochu vody.
  6. Pečeme asi 40 minut, aby jablka nezměkla, opekla se a jejich náplň se dobře prohřála. Ozdobíme zbytkem ořechů a podáváme.

Dobrou chuť!

Partner speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka