Ahoj děti!
Zpěvačka Kamila Nývltová moc ráda peče a proto si s ní dnes můžeme upéct lahodnou Tvarohovou bábovku. Pustí nás k sobě do kuchyně a ukáže nám, jak na to!
Co budete potřebovat:
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 250 ml Jihočeského plnotučného mléka nebo Jihočeského polotučného mléka
- 130 ml oleje
- 2 vejce
- 250 g tučného Jihočeského tvarohu
- hrst rozinek
- hrst vlašských ořechů
- kůra z 1 citronu
- 1 panák rumu nebo rumové aroma (nemusí být)
Na dokončení:
Postup:
- Nejprve v míse promícháme všechny sypké suroviny – mouku, cukr, prášek do pečiva,
vanilkový cukr a špetku soli. - V druhé míse prošleháme mléko, olej, vejce, tvaroh, rozinky, ořechy, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec přilijeme rum. Ten ale dávat nemusíme.
- Obsah obou misek smícháme dohromady a vlijeme do vymazané a vysypané babovkové formy nebo silikonové formy, kde není vysypání moukou potřeba. Maminka vloží bábovku do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 50 minut na 170 °C.
- Tip: Toto základní těsto lze využít I na bábovku mramorovou. Do formy, nalijeme 2/3 těsta a do mísy se zbytkem těsta 1-2 lžíce hořkého kakaa. Poté ho pomalu a rovnoměrně vlijeme do formy. Těsto s kakaem je těžší, takže v průběhu pečení klesá níž a vytvoří krásný mramorový vzor.
Dobrou chuť!
_tip_
Partner speciálu: