Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Vánoční speciál s MADETOU: Kamila peče makovec

Ahoj děti!

Zpěvačka Kamila Nývltová nám jako další představí recept na opravdu makový makovec. Mák je bohatým zdrojem řady minerálů a vitamínů a proto prospívá našemu tělíčku.

Co budete potřebovat:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1,5 hrnku cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 prášek do peciva
  • špetka soli
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky Jihočeského plnotučného mléka
  • 2 lžíce višňové marmelády
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • Jihočeské máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Citronová poleva:

  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce citronové stavy

Postup:

  1. Nejprve v mise smícháme všechny sypké suroviny, tedy mouku, cukr, mák, prášek do pečiva a sůl. Poté přidáme zbytek přísad včetně nadrcených vlašských oříšků. Celé těsto promícháme. Mamka a vymaže a hrubou moukou vysype plech a na něj nalije těsto.
  2. Společně zapněte troubu na 160 °C a pečte asi 40 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.
  3. Na citronovou polevu mícháme v misce všechny suroviny tak dlouho, dokud se krásně nespojí, aby v ní nebyly hrudky. Polevu nalijeme na vychladlý makovec, lehce rozetřeme po celé ploše makovce a necháme zatuhnout. Nemáte-li rádi citronovou polevu, stačí makovec zlehka pocukrovat moučkovým cukrem, i tak bude výborný.

Dobrou chuť!

Partner speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka