Recepty

Vánoční speciál s MADETOU: Vánoční tvarohové cukroví

Ahoj děti!

Úplně se olizuji, když si vzpomenu jak je cukroví dobré. Nejvíc mě ho baví vykrajovat a pak promazávat nebo polévat čokoládou a zdobit posypkami. Pojďme si spolu dnes vyrobit Vánoční tvarohové cukroví. Na jazyku se vám bude jen rozplývat.

Co budete potřebovat (1-2 plechy):

Postup:

  1. K mouce přidáme nakrájené změklé Jihočeské máslo (pomůže nám ho nakrájet maminka), Jihočeský tvaroh, žloutek, sůl, vanilkový cukr, skořici nebo citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Musíte ho pořádně zapracovat, aby bylo hladké.
  2. Zabalíme do fólie a dáme na cca 2 hodiny do lednice.
  3. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále na 3–4 mm silný plát.
  4. Vykrajujeme tvary a skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Mamka předehřeje troubu na 160 °C a peče cca 8 minut.
  6. Po vychladnutí potíráme marmeládou a lepíme k sobě. Poté obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.

Dobrou chuť!

Partner speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka