Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Vánoční speciál s MADETOU: Vánoční tvarohové cukroví

Ahoj děti!

Úplně se olizuji, když si vzpomenu jak je cukroví dobré. Nejvíc mě ho baví vykrajovat a pak promazávat nebo polévat čokoládou a zdobit posypkami. Pojďme si spolu dnes vyrobit Vánoční tvarohové cukroví. Na jazyku se vám bude jen rozplývat.

Co budete potřebovat (1-2 plechy):

Postup:

  1. K mouce přidáme nakrájené změklé Jihočeské máslo (pomůže nám ho nakrájet maminka), Jihočeský tvaroh, žloutek, sůl, vanilkový cukr, skořici nebo citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Musíte ho pořádně zapracovat, aby bylo hladké.
  2. Zabalíme do fólie a dáme na cca 2 hodiny do lednice.
  3. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále na 3–4 mm silný plát.
  4. Vykrajujeme tvary a skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Mamka předehřeje troubu na 160 °C a peče cca 8 minut.
  6. Po vychladnutí potíráme marmeládou a lepíme k sobě. Poté obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.

Dobrou chuť!

Partner speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka