Vánoční speciál s MADETOU: Horký rýžový puding s jablky, ořechy a javorovým sirupem
Ahoj děti!
Je advent a to je doba vaření, pečení a mlsání. Mňam! Určitě si vzpomínáte, jak jsme si spolu předminulý rok pochutnali na všech možných pomazánkách a vloni na Laskončině vánočním speciálu. Letos mám pro vás něco báječného! V průběhu prosince mám pro vás připravených deset výborných receptů od Madety, které můžete vyzkoušet doma s rodiči! Některá jídla už určitě znáte, jako Bábovku a Makovec, ale objevíte i nová jako Brownies stromky či Pečená plněná jablka. To bude mlsná jízda.
Dnes si spolu uvaříme první recept a to Horký rýžový puding s jablky, ořechy a javorovým sirupem, mňam, už se moc těším!
Co budete potřebovat:
- 1 balení vanilkového Lipánka tradičního
- 230 ml plnotučného Jihočeského mléka
- 100 g kulatozrnné rýže
- 40 g cukru
- špetka soli
- jablko
- 20 g pistácií
- 20 g lískových oříšků
- 20 g mandlí
- javorový sirup na dochucení dle chuti
Postup:
- Rýži vložíme do rendlíku, zalijeme mlékem a zasypeme cukrem.
- Společně s maminkou ji na mírném plameni uvaříme do konzistence pudinku. Občas zamícháme.
- Ještě teplé plníme do sklenic a posypeme jablkem nakrájeným na kostičky a směsí ořechů.
- Pokapeme javorovým sirupem dle chuti a servírujeme.
Dobrou chuť!
Partner speciálu: