Recepty

Vánoční speciál s MADETOU: Horký rýžový puding s jablky, ořechy a javorovým sirupem

Ahoj děti!

Je advent a to je doba vaření, pečení a mlsání. Mňam! Určitě si vzpomínáte, jak jsme si spolu předminulý rok pochutnali na všech možných pomazánkách a vloni na Laskončině vánočním speciálu. Letos mám pro vás něco báječného! V průběhu prosince mám pro vás připravených deset výborných receptů od Madety, které můžete vyzkoušet doma s rodiči! Některá jídla už určitě znáte, jako Bábovku a Makovec, ale objevíte i nová jako Brownies stromky či Pečená plněná jablka. To bude mlsná jízda.

Dnes si spolu uvaříme první recept a to Horký rýžový puding s jablky, ořechy a javorovým sirupem, mňam, už se moc těším!

Co budete potřebovat:

Postup:

  1. Rýži vložíme do rendlíku, zalijeme mlékem a zasypeme cukrem.
  2. Společně s maminkou ji na mírném plameni uvaříme do konzistence pudinku. Občas zamícháme.
  3. Ještě teplé plníme do sklenic a posypeme jablkem nakrájeným na kostičky a směsí ořechů.
  4. Pokapeme javorovým sirupem dle chuti a servírujeme.

Dobrou chuť!

 

 

Partner speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka