Recepty
Vánoční recepty: Špaldové vanilkové rohlíčky
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Doufám, že si náramně užíváte advent a vzorně pečete, abyste na Štědrý den měli dost dobrůtek! Pro mě jsou s Vánoci spojené hlavně vanilkové rohlíčky, protože zbožňuju vanilku a ořechy. Vždycky je sním jako první! A protože společně s mým kamarádem Klasáčkem víme, že kvalita potravin má velký vliv na naše zdraví, řekla jsem si, že bychom si mohli upéct zdravější variantu – rohlíčky se špaldovou moukou.
Budete potřebovat:
- 240 g celozrnné špaldové mouky Nominal
- 50 g moučkového cukru
- 160 g másla
- 100 g mletých ořechů (nebo mandlí)
- půlka vejce
- vanilínový cukr dle chuti
- moučkový cukr na obalení
Postup:
- Mouku, přesátý moučkový cukr, změklé máslo, mleté ořechy a půlku vejce smícháme v míse, dobře prohněteme na válu Tupperware a necháme odležet alespoň hodinu v chladnu.
- Z těsta tvarujeme rohlíčky. Pečeme při 170 °C do zrůžovění (cca 15 min).
- Teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilínového cukru.
- Mleté vlašské ořechy můžeme nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi.
- Rohlíčky necháme jeden den odležet.
Dobrou chuť!
_tip_