Recepty

Vánoční recepty: Špaldové vanilkové rohlíčky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Doufám, že si náramně užíváte advent a vzorně pečete, abyste na Štědrý den měli dost dobrůtek! Pro mě jsou s Vánoci spojené hlavně vanilkové rohlíčky, protože zbožňuju vanilku a ořechy. Vždycky je sním jako první! A protože společně s mým kamarádem Klasáčkem  víme, že kvalita potravin má velký vliv na naše zdraví, řekla jsem si, že bychom si mohli upéct zdravější variantu – rohlíčky se špaldovou moukou.

Budete potřebovat:

  • 240 g celozrnné špaldové mouky Nominal
  • 50 g moučkového cukru
  • 160 g másla
  • 100 g mletých ořechů (nebo mandlí)
  • půlka vejce
  • vanilínový cukr dle chuti
  • moučkový cukr na obalení

Postup:

  1. Mouku, přesátý moučkový cukr, změklé máslo, mleté ořechy a půlku vejce smícháme v míse, dobře prohněteme na válu Tupperware a necháme odležet alespoň hodinu v chladnu.
  2. Z těsta tvarujeme rohlíčky. Pečeme při 170 °C do zrůžovění (cca 15 min).
  3. Teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilínového cukru.
  4. Mleté vlašské ořechy můžeme nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi.
  5. Rohlíčky necháme jeden den odležet.

Dobrou chuť!

 

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka