Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Vánoční recepty: Dýňová pomazánka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jak jsem slibovala, připravila jsem si pro vás další výborný vánoční recept, který zvládnete raz-dva! Tentokrát si s Klasáčkem připravíme chutnou a zdravou dýňovou pomazánku, na které si určitě pochutnají i vaše rodiče. A nezapomeňte jim říct, ať vám pomůžou s loupáním dýně!

Budete potřebovat:

  • 1 středně velká dýně Hokkaido
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • zhruba 1 čajová lžíce šťáva z citronu
  • 100 g Choceňského tvarohu jemného
  • slunečnicová semínka

Postup:

Dýni důkladně omyjeme, vydlabeme semínka a zbytek nakrájíme na kostky, které rozprostřeme na silikonovou podložku Tupperware, lehce osolíme, opepříme, přidáme bylinky a pokapeme olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, dokud se dýně neupeče. Po vychladnutí dáme do mísy na šlehání (nebo sekáčku), lehce zakápneme citronem, a rozsekáme. Přidáme tvaroh, malou hrst slunečnicových semínek, které jsme rychle orestovali na pánvi, pomazánku podle chuti osolíme a promícháme.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka