Recepty
Velikonoční vajíčková kuřátka
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Velikonoce už jsou tady, koneckonců se blíží Bílá sobota, a během ní končí půst a často také probíhá velký úklid, není tedy žádné překvapení, že je tento den symbolem čistoty. Přemýšlela jsem, co bílého bych mohla připravit k jídlu, a napadla mě plněná vajíčková kuřátka, která jsou kvůli bílku na povrchu pěkně bílá! Klasáčka napadlo, že bych jim mohla udělat zobáčky z mrkvičky a očička z pepře, aby vypadala jako živá.
Budete potřebovat:
- 8 vajec
- 2 lžíce Pomazánkového tradičního Madeta
- čerstvou, najemno nasekanou pažitku
- 2 lžíce Zakysané smetany Madeta
- 100g nastrouhaného Tylžského sýra Madeta
- Špetku soli
- Na zdobení: mrkev, baby špenát, kuličky pepře
Postup:
- Vajíčka uvaříme natvrdo.
- Zchladlá vajíčka oloupeme a opatrně překrojíme napůl.
- Žloutky vydlabeme, v rozmačkáme je v misce a smícháme s pomazánkovým máslem, zakysanou smetanou, pažitkou a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme a pořádně promícháme.
- Jednu část bílků naplníme vzniklou pastou (vytvoříme si tak tělíčka kuřátek) a druhou polovinu pak na ni nasadíme.
- Z mrkvičky uděláme zobáček a z pepře očička a ozdobíme jimi horní polovinu bílků.
- Kuřátka podáváme na špenátových listech.
Dobrou chuť!
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
_tip_