Recepty

Toast s medem a tahini

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jsem tu s další mňamkou! Víte, já miluju všechno křupavé. Vypečené topinky a toasty, to je moje! Pigy se mnou tuhle zálibu sdílí, což mě pořád nutí vymýšlet nové a nové variace. Teď jsme ale vyzkoušeli něco tak lahodného, že si to nemůžu nechat pro sebe.

Budete potřebovat:

  • 2 plátky chleba (toustového nebo i 2 krajíce obyčejného)
  • tahini (to je pasta ze sezamových semínek)
  • med
  • kousek sýru feta (pokud nemáte, můžete použít i balkánský sýr)
  • máslo
  • sezamová semínka
  • nůž na mazání
  • lžíci a lžičku
  • misku
  • toastovač

Postup:

  1. V misce smíchejte lžíci tahini pasty se lžičkou medu.
  2. Vzniklou směsí pomažte jeden krajíc chleba.
  3. Poklaďte namazaný krajíc sýrem a přiklopte druhým krajícem. Toast je nyní složený.
  4. Pomažte vrchní strany chleba tenkou vrstvičkou másla a každou z nich posypejte asi lžičkou sezamových semínek. Na másle budou držet.
  5. Vložte do toastovače a pečte dozlatova.
  6. Na talíři můžete toast ještě znovu pokapat medem.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka