Recepty

Tipy na gril

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Prázdniny jsou tu, jupííí! Vsadím se, že u vás na zahradě přes léto taky grilujete. A mě napadlo, že vás inspiruji několika tipy na to, jaké dobroty se dají grilovat a přitom by vás to nikdy nenapadlo. A pokud venkovní gril nemáte, mnohé z mých tipů můžete vyzkoušet i v obyčejném toustovači. Tak jak tak raději poproste o pomoc dospělého.

Medová ananasová kolečka

Dejte si slaďoučká kolečka, není možné jim odolat!

Budete potřebovat:

  • ananas nakrájený na asi centimetrové plátky (kolečka) – pomůže dospělý
  • 3 lžíce medu
  • mletou skořici a malou lžičku

Postup:

  1. Nakrájejte společně s dospělým ananas na kolečka – pokud budou moc velká, přepulte.
  2. V malé misce smíchejte 3 lžíce medu a asi ¼ lžičky skořice.
  3. Kolečka ananasu ogrilujte, z každé strany asi 3-5 minut.
  4. Pokapejte je směsí medu a skořice a hned podávejte.

Grilovaná bábovka s jahodami

Bláznivé, že? Ale pište si, že pokud vyzkoušíte, nebudete litovat!

Budete potřebovat:

  • bábovku nakrájenou na plátky
  • nakrájenéjahody
  • zakysanou smetanu
  • práškový cukr

Postup:

  1. Bábovku nakrájenou na centimetrové plátky ogrilujte z obou stran. Dejte pozor, ať ji nespálíte.
  2. V misce smíchejte zakysanou smetanu s trochou cukru.
  3. Smetanu naneste na plátky bábovky, ozdobte jahodami a zakousněte se.

Skořicové banány

Už se vám sbíhají sliny?

Budete potřebovat:

  • 2 zralé banány
  • rozpuštěný kokosový olej
  • ½ hrnku krystalového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • mašlovačku
  • jahody (nemusí být)

Postup:

  1. V hlubokém talíři smíchejte cukr se skořicí.
  2. Oloupané banány potřete mašlovačkou namočenou v kokosovém oleji a obalte je v talíři s cukrem a skořicí.
  3. Banány grilujte asi 3 minuty z každé strany.
  4. Na gril hned po banánech můžete na minutku hodit ještě rozpůlené jahody, aby nasákly vypuštěnou šťávu. Pak je můžete podávat s banány.

Dobrou chuť!

Fotogalerie

Vaše veverka Laskonka kuchařka