Tipy na gril
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Prázdniny jsou tu, jupííí! Vsadím se, že u vás na zahradě přes léto taky grilujete. A mě napadlo, že vás inspiruji několika tipy na to, jaké dobroty se dají grilovat a přitom by vás to nikdy nenapadlo. A pokud venkovní gril nemáte, mnohé z mých tipů můžete vyzkoušet i v obyčejném toustovači. Tak jak tak raději poproste o pomoc dospělého.
Medová ananasová kolečka
Dejte si slaďoučká kolečka, není možné jim odolat!
Budete potřebovat:
- ananas nakrájený na asi centimetrové plátky (kolečka) – pomůže dospělý
- 3 lžíce medu
- mletou skořici a malou lžičku
Postup:
- Nakrájejte společně s dospělým ananas na kolečka – pokud budou moc velká, přepulte.
- V malé misce smíchejte 3 lžíce medu a asi ¼ lžičky skořice.
- Kolečka ananasu ogrilujte, z každé strany asi 3-5 minut.
- Pokapejte je směsí medu a skořice a hned podávejte.
Grilovaná bábovka s jahodami
Bláznivé, že? Ale pište si, že pokud vyzkoušíte, nebudete litovat!
Budete potřebovat:
- bábovku nakrájenou na plátky
- nakrájenéjahody
- zakysanou smetanu
- práškový cukr
Postup:
- Bábovku nakrájenou na centimetrové plátky ogrilujte z obou stran. Dejte pozor, ať ji nespálíte.
- V misce smíchejte zakysanou smetanu s trochou cukru.
- Smetanu naneste na plátky bábovky, ozdobte jahodami a zakousněte se.
Skořicové banány
Už se vám sbíhají sliny?
Budete potřebovat:
- 2 zralé banány
- rozpuštěný kokosový olej
- ½ hrnku krystalového cukru
- 2 lžičky skořice
- mašlovačku
- jahody (nemusí být)
Postup:
- V hlubokém talíři smíchejte cukr se skořicí.
- Oloupané banány potřete mašlovačkou namočenou v kokosovém oleji a obalte je v talíři s cukrem a skořicí.
- Banány grilujte asi 3 minuty z každé strany.
- Na gril hned po banánech můžete na minutku hodit ještě rozpůlené jahody, aby nasákly vypuštěnou šťávu. Pak je můžete podávat s banány.
Dobrou chuť!