Těstovinový salát
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Navštívíme spolu italskou kuchyni a naučím vás připravovat lahodný těstovinový salát s typickými italskými potravinami.
Dnešní vaření se ale neobejde bez pomoci dospělého. Zkuste říct mamince, že byste chtěli vyzkoušet vařit po italsku, ukažte jí tenhle recept a pusťte se do toho společně.
Budete potřebovat:
- asi půl sáčku těstovin (ne špagety, vyberte třeba mašličky nebo zvířátka, s přesným množstvím poradí dospělý – řídí se podle toho, kolik lidí pak bude hodovat)
- 250 gramů sýru mozzarella
- 250 gramů čerstvých cherry rajčátek
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého neslazeného jogurtu
- bazalku
- kdo bude chtít vyzkoušet novou chuť, přidá i kapary (kapary jsou tmavě zelené tobolky, neotevřená poupata keře Kapary skvrnité, které se nakládají do octa nebo do soli)
- velkou mísu
- pomoc dospělého
Postup:
Dospělý uvaří a scedí těstoviny. Nechte okapat a zchladnout. Pak se společně vrhněte na krájení mozzarelly, česneku a cherry rajčátek – všechno přijde do jedné velké mísy. Přidejte ještě olivový olej, jogurt, kapary (kdo bude chtít) a uvařené těstoviny.
Pořádně promíchejte a můžete podávat! Až budete mít salát na talíři, položte nahoru ještě pár lístků voňavé bazalky. Hotovo! Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka