Recepty

Šunkoví šneci z trouby

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jestli rádi něco uzobáváte při psaní úkolů nebo při čtení vaší oblíbené knížky, pak je tenhle recept něco přesně pro vás! Recept jsem vymyslela při příležitosti masopustní oslavy, kterou jsme měli minulý týden. Měl obrovský úspěch! Jestli si tuhle dobrotu chcete udělat doma, budete ale k tomu potřebovat pomoc maminky. Ukažte jí recept a uvidíte, že se do toho ráda pustí s vámi.

Budete potřebovat:

  • 1 balení listového těsta (už rozváleného)
  • 200g šunky nebo šunkového salámu (nakrájený na kolečka)
  • 1 vejce (na potření)
  • sůl
  • mák
  • kmín
  • plech
  • pečicí papír
  • mašlovačku
  • nůž na krájení
  • hrneček a vidličku

Postup:

Dospělý vám předehřeje troubu na 160 stupňů. Listové těsto rozbalte a podélně rozkrojte na tři díly. Vzniknou vám tak tři stejně dlouhé a široké pruhy. Na každý pruh rovnoměrně rozložte kolečka šunky nebo šunkového salámu. Pak jednotlivé pruhy opatrně stočte do ruličky. Teď máte na stole tři stejně dlouhé hady. Ty postupně rozkrájejte na 3-4 cm široké špalíčky. Jednotlivé kousky položte na plech, který jste vyložili pečícím papírem. V hrníčku rozšlehejte vidličkou rozklepnuté vejce a pomocí mašlovačky každý špalíček pomažte. Pak posypejte solí a mákem, kmínem nebo sušenými bylinkami. Dospělý vám pomůže s plechem do trouby a pohlídá, kdy budou šneci hotoví. Pečení trvá asi 15-20 minut. V troubě těsto krásně nabyde a výsledek vypadá opravdu jako šnečí ulita.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů