Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content

Ahoj mlsounci!

Blíží se čas, kdy venku začne všechno kvést a já jsem si říkala, proč by nám nemohlo rozkvést něco lahodného i na talíři? Takže jsem vyšťourala ve svém zápisníčku tenhle božský recept na rozkvetlé strakaté muffiny, které vám z velikonočního stolu vytvoří hotovou zahradu. Vařečky do ručky a pojďme se do toho dát!

Na 12 muffinů budete potřebovat:

 (Pokud si chcete usnadnit práci při přípravě těsta, můžete použít Dr. Oetker Muffiny čokoládové s čokoládovými kousky a Dr. Oetker Muffiny s čokoládovými kousky)

Postup:

  1. V pokojové teplotě vidličkou dohromady prošlehejte vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté dovnitř přišlehejte měkké máslo a mléko.
  2. V jiné míse promíchejte mouku, kypřící prášek a sůl.
  3. Obě směsi promíchejte dohromady lžící, až vznikne těsto. Ale pozor! Nemělo být dokonale hladké, jinak se vám muffiny v troubě nezvednou.
  4. Těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich prosejte 3 lžíce kakaa a přidejte kousky nalámané čokolády, které jste předtím obalili do mouky (kousky pak při pečení neklesnou ke dnu).
  5. Do formiček na muffiny rozložíme papírové košíčky. Do košíčku pomocí lžíce střídavě vkládáme světlé a tmavé těsto tak, aby vznikly pruhy. Pokud chceme muffiny mramorové, vytvoříme vidličkou mramorový vzor.
  6. Formičky plníme cca do 3/4 výšky, ale pokud chceme na muffinech větší čepičky, můžeme košíčky vyplnit až po okraj.
  7. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě na 180°C.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka