Recepty

Špagety s rajčaty a olivami

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

V létě se mi podařilo podívat se na pár dní do Řecka. Samozřejmě jsem nejvíc času strávila ochutnáváním řeckých pochoutek. Tak třeba takový sýr feta s černými olivami, to je vám dobrota! Nebo med od včel, které poletují na bylinkových stráních, to je naprostá lahoda. Moc mi tam také zachutnaly těstoviny se zeleninou a sýrem. Vždycky, když si chci doma připomenout léto, udělám si tohle skvělé jídlo. Zkuste si ho také doma připravit. Raději ale požádejte o drobnou pomoc rodičů při vaření špaget, ať se nespálíte.

Budete potřebovat:

  • 1 balíček špaget
  • 4 středně velká uzrálá rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • 1 velkou hrst černých oliv bez pecky
  • 1 velkou lžíci bazalky
  • 1 balíček sýry feta (může být i balkánský sýr/mozzarella)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • nůž
  • prkénko
  • mísu
  • lžíci
  • hrnec na vaření špaget

Postup:

Nejprve je potřeba dát vařit vodu na špagety. S tím si nechte pomoct od dospělého. Mezitím omyjte rajčata, cibulku a bazalkové lístky. Rajčata pod odborným dospělým dohledem nakrájejte na drobné kousky, cibulku najemno, bazalku nasekejte také najemno, olivy na kolečka (z jedné olivy uděláte tak tři) a sýr na kostičky. Vše dejte do mísy a přidejte olivový olej, sůl, pepř a pořádně to zamíchejte. Jakmile budou špagety uvařené, naservírujte je každému na talíř, na ně naaranžujte několik lžic rajčatové směsi a můžete ještě dozdobit strouhaným parmezánem. A pozor, ať na vás něco zůstane, protože si každý bude chtít několikrát přidat!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů