Recepty
Skořicové máslo
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Skořicové máslo, které jsem pro vás vymyslela, se hodí úplně ke všemu. Na toust, palačinku nebo banánový chlebík, palačinky nebo lívance. Mám pokračovat? Pojďte si ho honem všichni vyrobit a zažijte blaho v puse!
Budete potřebovat:
- Půl kostky másla (to je 125 g)
- 50 g tekutého medu
- 1-2 lžičky mleté skořice
- Špetku soli
- Mísu a vařečku
- Skleničku s víčkem na hotové máslo
- Šlehač s metličkami (nemusí být)
Postup:
- Nechte máslo povolit při pokojové teplotě.
- Do mísy dejte máslo, med, skořici a špetku soli. Zamíchejte.
- Pořád míchejte! Dokud máslo nebude nadýchané a našlehané. Můžete si pomoci ručním šlehačem s metličkami, s tím to půjde rychle.
- Přendejte do skleničky. Zkuste ho třeba s lívanci.
Dobrou chuť!
_tip_