Sendvič s avokádem a řeřichou
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Z Pigyho je malý řeřichový král, začal ji pěstovat pod vedením kachny Justýny a vyrostlo mu jí opravdu hodně! Připravila jsem si pro vás proto jeden rychlý tip, jak vypěstovanou řeřichu spotřebovat. Vymyslela jsem skvělou řeřichovou svačinku, na které si zaručeně pochutnáte!
Budete potřebovat:
- několik krajíčků celozrnného chleba
- lučinu nebo jiný čerstvý sýr na namazání
- řeřichu
- rajčata
- avokádo
Postup:
Krajíčky chleba naskládejte na tác vedle sebe a namažte lučinou. Nůžkami ostříhejte vypěstovanou řeřichu. Řeřichu dáme na lučinu po celé ploše chleba – vytvoříte takové hnízdečko. Poproste někoho dospělého, aby vám rajčátka i avokádo nakrájel na drobné kostičky. Tyhle kostičky potom přijdou na řeřichu do připraveného hnízdečka. Pak už stačí jen malilinko posolit a zdravá a vynikající svačinka je na světě!
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka Více receptů