Recepty
Sametová rajčatová polévka
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Nevím jak vy, ale já mám v zimě pořád chuť na polévky. Když ji jím, mám pocit, že se mi po těle rozlévá teplo a spokojenost a je to bezvadný! Jestli jste na tom stejně, vymyslela jsem pro vás recept na super jednoduchou rajčatovou polévku, která splní všechno, co jsem zrovna popsala. Tak jdeme na to!
Budete potřebovat:
- asi 1 kg rajčat
- dvě menší cibule
- 150 g kešu oříšků
- lístky čerstvé bazalky (nemusí být)
- lžíce jablečného octa (nemusí být)
- mixér
- rendlík
- hrnec
Postup:
- Omyjte rajčata, nakrájejte na větší kousky a hoďte do mixéru.
- Oloupejte cibule a přidejte do mixéru.
- Přihoďte kešu oříšky. Všechny ingredience dobře rozmixujte.
- S pomocí dospělého směs přelijte do rendlíku, přikryjte pokličkou a nechte prohřívat na nízkou teplotu asi 10 minut. Občas promíchejte.
- Ochutnejte s podle potřeby dochuťte solí, případně lžící jablečného octa.
- Když je směs ohřátá, podávejte v misce s pár lístky čerstvé bazalky.
Tipy:
- Pokud se vám polévka zdá moc hustá, můžete ji opatrně zředit vodou nebo vývarem.
- Místo bazalky si můžete polévku posypat třeba strouhaným parmazánem, nebo opražit pár kešu oříšků nebo slunečnicových semínek.
- Kešu oříšky dodají jídlu skvělou krémovou chuť. Pokud je ale nemáte, můžete je zkusit nahradit třeba právě slunečnicovými semínky. Pokud ale použijete kešu, pochutnáte si víc!?
Dobrou chuť!