Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Sametová horká čokoláda

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Čas horkého kakaa a jiných teplých nápojů je tu! Na začátek mám pro vás klasiku, na kterou bychom ale neměli zapomínat: horkou čokoládu. Jak si ji připravit doma? Je to jednoduché!

Budete potřebovat:

  • 250 ml mléka (lze použít jakékoli – kravské nebo rostlinné, výběr nechám na vás!)
  • 2 lžičky kakaa
  • 1-2 lžičky medu nebo javorového sirupu
  • špetička soli
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • mixér
  • rendlík
  • hrnek

Postup:

  1. Recept není složitý, ale manipuluje se v něm s horkou tekutinou. Na přelévání raději přizvěte dospělého.
  2. Dejte všechny ingredience do mixéru a mixujte, dokud směs nebude nadýchaná a zpěněná. Ochutnejte a případně doslaďte.
  3. Směs přelijte do rendlíku a na mírném plameni ohřejte, dokud se z tekutiny nebude kouřit.
  4. Přelijte do hrníčku a pochutnejte si.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka