Recepty
Sametová horká čokoláda
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Čas horkého kakaa a jiných teplých nápojů je tu! Na začátek mám pro vás klasiku, na kterou bychom ale neměli zapomínat: horkou čokoládu. Jak si ji připravit doma? Je to jednoduché!
Budete potřebovat:
- 250 ml mléka (lze použít jakékoli – kravské nebo rostlinné, výběr nechám na vás!)
- 2 lžičky kakaa
- 1-2 lžičky medu nebo javorového sirupu
- špetička soli
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ lžičky mleté skořice
- mixér
- rendlík
- hrnek
Postup:
- Recept není složitý, ale manipuluje se v něm s horkou tekutinou. Na přelévání raději přizvěte dospělého.
- Dejte všechny ingredience do mixéru a mixujte, dokud směs nebude nadýchaná a zpěněná. Ochutnejte a případně doslaďte.
- Směs přelijte do rendlíku a na mírném plameni ohřejte, dokud se z tekutiny nebude kouřit.
- Přelijte do hrníčku a pochutnejte si.
Dobrou chuť!
_tip_