Recepty
Salát z jablek a fenyklu
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Dnes vás chci seznámit s fenyklem. Je to zelenina a jako rostlinka je podobný kopru. V kuchyni se dá se použít skoro celý – od plodu po semínka. Fenykl je mimo jiné dobrý na žaludek, ledviny a játra. Spousta lidí ale vlastně neví, jak fenykl zpracovat. Já tu pro vás mám recept na jednoduchý a hlavně skvělý salátek, do kterého jsme se s Pigym úplně zbláznili!
Budete potřebovat:
- 2 jablka
- půlku fenyklu
- 1 malý kelímek bílého jogurtu
- hrst sušených rozinek
- trošku olivového oleje
- špetku soli
- mísu
- lžíci
- mixér
Postup:
- Rozkrojte jablka a zbavte je jádřinců.
- S pomocí dospělého je nahrubo nasekejte v mixéru. Dejte do mísy.
- Stejně nahrubo nasekejte půlku fenyklu a přidejte za jablkem do mísy.
- Zamíchejte, zakápněte malinko olivovým olejem a přihoďte špetku soli.
- Vyklopte do mísy kelímek bílého jogurtu.
- Přihoďte hrst (nebo víc) rozinek.
- Vše pořádně promíchejte a podávejte.
Dobrou chuť!
_tip_