Recepty

Rychlá špenátová polévka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

dnes máme Zelený čtvrtek. Je to den, kdy se jí speciální zelené a zeleninové pokrmy. Lidovým zvykem je i příprava „zelenočtvrtečních jidášek“.

Já se rozhodla, že vás dnes naučím rychlou polévka ze špenátu. Je to rychlé, zdravé a bude vám zaručeně chutnat!

Budete potřebovat:

1 lžíci nejlépe olivového oleje

200 g čerstvého nebo mraženého špenátu

200 ml plnotučného mléka

1 lžíci zakysané smetany

1 bramboru

půlku menší cibulky

stroužek česneku

sůl a pepř

sezamová semínka

Připravte si hrnec, nalijte do něj kapku oleje. Až se olej rozpálí, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibulku a kousek  česneku a restujte dozlatova. Poté přidejte špenát a opět restujete. Špenát zalijte mlékem, přidejte na kostičky nakrájenou brambůrku a vařte. Směr nakonec rozmixujete.

Dle chuti osolte (můžete i lehce opepřit). Polévku nalijte do talíře a dochuťe zakysanou smetanou (skvělý tip je i strouhaný parmezánem). Doporučuji dát do polevky opražená sezamová semínka.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů