Rychlá špenátová polévka
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
dnes máme Zelený čtvrtek. Je to den, kdy se jí speciální zelené a zeleninové pokrmy. Lidovým zvykem je i příprava „zelenočtvrtečních jidášek“.
Já se rozhodla, že vás dnes naučím rychlou polévka ze špenátu. Je to rychlé, zdravé a bude vám zaručeně chutnat!
Budete potřebovat:
1 lžíci nejlépe olivového oleje
200 g čerstvého nebo mraženého špenátu
200 ml plnotučného mléka
1 lžíci zakysané smetany
1 bramboru
půlku menší cibulky
stroužek česneku
sůl a pepř
sezamová semínka
Připravte si hrnec, nalijte do něj kapku oleje. Až se olej rozpálí, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibulku a kousek česneku a restujte dozlatova. Poté přidejte špenát a opět restujete. Špenát zalijte mlékem, přidejte na kostičky nakrájenou brambůrku a vařte. Směr nakonec rozmixujete.
Dle chuti osolte (můžete i lehce opepřit). Polévku nalijte do talíře a dochuťe zakysanou smetanou (skvělý tip je i strouhaný parmezánem). Doporučuji dát do polevky opražená sezamová semínka.
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka