Recepty

Růžičková kapusta

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Nedávno u mě byl na návštěvě Hugo a šokoval mě tím, že odmítnul pozřít růžičkovou kapustu! A přitom je to taková dobrota! Nakonec jsem ho přesvědčila, ať ochutná. Nechtěl to hned přiznat, ale bylo jasné, že mu chutná. Tak mě napadlo, že vám dnes nabídnu recept právě s růžičkovou kapustou – třeba pro případ, že by se vám z nějakého důvodu taky nelíbila. Vymyslela jsem neotřelou chuťovou kombinaci, které prostě neodoláte! Dejte jí šanci! Je skvělá a kromě toho i plná vitamínů!

Budete potřebovat:

  • 450 g růžičkové kapusty
  • 3 lžíce balzamikového oleje
  • 1 lžíci javorového sirupu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 4 silnější plátky slaniny
  • plech vyložený pečicím papírem
  • prkénko a nůž
  • mísu

Postup:

  1. Dejte předehřívat troubu na 200 stupňů.
  2. Odkrojte stopku každé růžičky a rozpulte. Důkladně omyjte.
  3. Nakrájejte slaninu na kostičky.
  4. V dostatečně velké míse smíchejte balzamikový ocet, javorový sirup, olej, sůl a pepř.
  5. Do této směsi dejte rozpůlené kapustičky. Důkladně promíchejte tak, aby se ve směsi pořádně obalily.
  6. Rozprostřete na pečicí papír do jedné vrstvy a přihoďte nakrájenou slaninu.
  7. Pečte asi 30–35 minut. Pečení udělá kapustičky krásně křupavé na povrchu!
  8. Servírujte jako přílohu, nebo si na lahodných růžičkách pochutnejte jenom tak.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka