Recepty
Růžičková kapusta
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Nedávno u mě byl na návštěvě Hugo a šokoval mě tím, že odmítnul pozřít růžičkovou kapustu! A přitom je to taková dobrota! Nakonec jsem ho přesvědčila, ať ochutná. Nechtěl to hned přiznat, ale bylo jasné, že mu chutná. Tak mě napadlo, že vám dnes nabídnu recept právě s růžičkovou kapustou – třeba pro případ, že by se vám z nějakého důvodu taky nelíbila. Vymyslela jsem neotřelou chuťovou kombinaci, které prostě neodoláte! Dejte jí šanci! Je skvělá a kromě toho i plná vitamínů!
Budete potřebovat:
- 450 g růžičkové kapusty
- 3 lžíce balzamikového oleje
- 1 lžíci javorového sirupu
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl a pepř
- 4 silnější plátky slaniny
- plech vyložený pečicím papírem
- prkénko a nůž
- mísu
Postup:
- Dejte předehřívat troubu na 200 stupňů.
- Odkrojte stopku každé růžičky a rozpulte. Důkladně omyjte.
- Nakrájejte slaninu na kostičky.
- V dostatečně velké míse smíchejte balzamikový ocet, javorový sirup, olej, sůl a pepř.
- Do této směsi dejte rozpůlené kapustičky. Důkladně promíchejte tak, aby se ve směsi pořádně obalily.
- Rozprostřete na pečicí papír do jedné vrstvy a přihoďte nakrájenou slaninu.
- Pečte asi 30–35 minut. Pečení udělá kapustičky krásně křupavé na povrchu!
- Servírujte jako přílohu, nebo si na lahodných růžičkách pochutnejte jenom tak.
Dobrou chuť!
_tip_