Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Rohlíčky s jablky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Podzim je sezónou jablek a kachna Justýna mě jimi tak zásobuje, že skoro nestíhám vymýšlet recepty! Dnes vás naučím lahodné jablkové rohlíčky, takové mini-štrůdlíky! Pigy se po nich může utlouct, tak jsem zvědavá, co na ně řeknete vy!

Budete potřebovat:

  • listové těsto
  • jablka zbavená jader a nakrájená na měsíčky
  • 60 g nadrcených ořechů (pekanové, vlašské nebo lískové)
  • 45 g másla
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 40 g hnědého cukru
  • vál a váleček
  • rendlík
  • misku
  • kulatý nůž
  • vidličku
  • mašlovačku
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

  1. Na válu rozválejte listové těsto a rozdělte ho nožem na trojúhelníčky.
  2. V misce smíchejte hnědý cukr a lžičku skořice.
  3. Každý trojúhelníček posypte vzniklou směsí cukru a skořice a nadrcenými ořechy.
  4. S pomocí dospělého v rendlíku rozpusťte máslo. Měsíčky jablek napichujte na vidličku a namáčejte je do rozpuštěného másla. Pak je položte na nejširší část připravených trojúhelníčků.
  5. Trojúhelníčky smotejte tak, abyste zarolovali jablíčko – vzniknou malé rohlíčky. Ty dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Zbylým máslem potřete povrch rohlíčků, a ještě je malinko posypejte skořicí.
  7. Ještě jednou zavolejte dospělého a společně dejte plech do trouby předehřáté na 190 stupňů. Rohlíčky pečte dozlatova, asi 10–12 minut.
  8. Před servírováním nechte 15 minut vychladnout.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka