Recepty

Rohlíčky s jablky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Podzim je sezónou jablek a kachna Justýna mě jimi tak zásobuje, že skoro nestíhám vymýšlet recepty! Dnes vás naučím lahodné jablkové rohlíčky, takové mini-štrůdlíky! Pigy se po nich může utlouct, tak jsem zvědavá, co na ně řeknete vy!

Budete potřebovat:

  • listové těsto
  • jablka zbavená jader a nakrájená na měsíčky
  • 60 g nadrcených ořechů (pekanové, vlašské nebo lískové)
  • 45 g másla
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 40 g hnědého cukru
  • vál a váleček
  • rendlík
  • misku
  • kulatý nůž
  • vidličku
  • mašlovačku
  • plech vyložený pečicím papírem

Postup:

  1. Na válu rozválejte listové těsto a rozdělte ho nožem na trojúhelníčky.
  2. V misce smíchejte hnědý cukr a lžičku skořice.
  3. Každý trojúhelníček posypte vzniklou směsí cukru a skořice a nadrcenými ořechy.
  4. S pomocí dospělého v rendlíku rozpusťte máslo. Měsíčky jablek napichujte na vidličku a namáčejte je do rozpuštěného másla. Pak je položte na nejširší část připravených trojúhelníčků.
  5. Trojúhelníčky smotejte tak, abyste zarolovali jablíčko – vzniknou malé rohlíčky. Ty dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Zbylým máslem potřete povrch rohlíčků, a ještě je malinko posypejte skořicí.
  7. Ještě jednou zavolejte dospělého a společně dejte plech do trouby předehřáté na 190 stupňů. Rohlíčky pečte dozlatova, asi 10–12 minut.
  8. Před servírováním nechte 15 minut vychladnout.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka