Recepty
Rohlíčky s jablky
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Podzim je sezónou jablek a kachna Justýna mě jimi tak zásobuje, že skoro nestíhám vymýšlet recepty! Dnes vás naučím lahodné jablkové rohlíčky, takové mini-štrůdlíky! Pigy se po nich může utlouct, tak jsem zvědavá, co na ně řeknete vy!
Budete potřebovat:
- listové těsto
- jablka zbavená jader a nakrájená na měsíčky
- 60 g nadrcených ořechů (pekanové, vlašské nebo lískové)
- 45 g másla
- 1 lžičku mleté skořice
- 40 g hnědého cukru
- vál a váleček
- rendlík
- misku
- kulatý nůž
- vidličku
- mašlovačku
- plech vyložený pečicím papírem
Postup:
- Na válu rozválejte listové těsto a rozdělte ho nožem na trojúhelníčky.
- V misce smíchejte hnědý cukr a lžičku skořice.
- Každý trojúhelníček posypte vzniklou směsí cukru a skořice a nadrcenými ořechy.
- S pomocí dospělého v rendlíku rozpusťte máslo. Měsíčky jablek napichujte na vidličku a namáčejte je do rozpuštěného másla. Pak je položte na nejširší část připravených trojúhelníčků.
- Trojúhelníčky smotejte tak, abyste zarolovali jablíčko – vzniknou malé rohlíčky. Ty dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Zbylým máslem potřete povrch rohlíčků, a ještě je malinko posypejte skořicí.
- Ještě jednou zavolejte dospělého a společně dejte plech do trouby předehřáté na 190 stupňů. Rohlíčky pečte dozlatova, asi 10–12 minut.
- Před servírováním nechte 15 minut vychladnout.
Dobrou chuť!
_tip_