Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Ředkvičkové máslo

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Mám pro vás zase jeden nový veveří recept. Tentokrát ředkvičkový! Nejvíce ředkviček roste na jaře, ale sehnala jsem je i teď na podzim. Tak jdeme na to, pochutnáte si!

Budete potřebovat:

  • 2 svazky ředkviček
  • 150 gramů změklého obyčejného másla (vyndejte ho z ledničky, aby povolilo a dobře se s ním pracovalo)
  • 150 gramů čerstvého sýra (například lučiny)
  • špetka soli a pepře
  • chleba (nejlépe nějaký tmavý, zrníčkový)
  • 2 misky
  • struhadlo

Postup:

Nejprve je třeba ředkvičky pořádně omýt a očistit. Potom je nastrouhejte na struhadle do misky. Ale pozor na tlapky! Na Pigyho při strouhání vždycky dohlížím. Raději poproste o pomoc někoho dospělého. Nastrouhané ředkvičky v misce jemně posolíme a necháme je aspoň 10 minut stát. Dělá se to proto, aby pustily vodu, kterou obsahují a my neměli máslo vodnaté.
Mezitím, co čekáme, až ředkvičky pustí vodu, si ve druhé misce smícháme (neboli utřeme, jak říkáme my kuchaři) připravené máslo s čerstvým sýrem (lučinou) s malou špetkou soli a ždibíčkem pepře do hladkého krému. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a nadýchanou hmotu.
Potom slijte vodu z ředkviček a přihoďte je do druhé misky a všechno pořádne zamíchejte dohromady. V misce můžete hotové ředkvičkové máslo schovat do ledničky. Nejlépe chutná namazané na čerstvém a křupavém chlebíku! Je to báječná svačinka!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů