Recepty

Pravá Itálie na talíři

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Italové jsou opravdoví gurmeti, tedy lidé, kteří si velmi rádi pochutnají na výborném jídle. Právě v Itálii se upekla první voňavá a křupavá pizza, uvařily se první špagety a ušlehala první zmrzlina. A mají tam ještě jednu specialitu – skvělý, lehký a jednoduchý salát caprese (čti kapréze). Zkuste si ho doma připravit a uvidíte, jak si pochutnáte.

Budete potřebovat:

  • 2 středně velká zralá rajčata
  • 1 mozzarellu v nálevu (sýr, který se prodává v pytlíku s vodou)
  • čerstvé lístky bazalky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • prkénko
  • nůž
  • talíř na podávání

Postup:

Rajčata nejprve zbavte zelených stopek, pak je pořádně umyjte a nechte okapat. Až budou oschlá, nakrájejte je na kolečka (dospělý vám s krájením jistě rád pomůže) a dejte stranou.

Mozzarellu vylovte z nálevu a také nakrájejte na kolečka. Na talíř skládejte střídavě plátek rajčete a mozzarelly (vznikne vám taková bílo-červená housenka), vše zakapejte olivovým olejem (nešetřete s ním, je zdravý!), osolte a opepřete.

Na závěr salát ozdobte natrhanými a umytými lístky bazalky.

To je dobrota, co?

Vaše veverka Laskonka

více receptů