Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Pomazánka z pečené řepy

Ahoj děti!

Dali byste si nějakou dobrou pomazánku, která je zároveň zdravá? Laskonka mi poradila, že úplně nejlepší je ta z pečené červené řepy, tak jsem ji hned musel vyzkoušet. Slibuju, že pokud jste doteď neměli řepu rády, teď si ji určitě oblíbíte!

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Obě řepy omyjeme, osušíme, propícháme na několika místech vidličkou a pomažeme po celém povrchu olivovým olejem. Řepy dáme do menšího pekáče nebo plechu, který obalíme alobalem, a pečeme zhruba 60-90 minut, dokud řepa nezměkne. Po 45 minutách pečení řepy otočíme.
  3. Upečené řepy necháme vychladnout a poté je oloupeme.
  4. Řepy následně nastrouháme do mísy nebo rozmačkáme vidličkou.
  5. Česnek oloupeme, najemno nastrouháme a přidáme k řepě.
  6. Dále do mísy přidáme žervé, jogurt a najemno nakrájený kopr.
  7. Osolíme, opepříme, dochutíme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem nebo topinkou.

Dobrou chuť!

Vaše prasátko Pigy