Recepty
Pomazánka z pečené řepy
Ahoj děti!
Dali byste si nějakou dobrou pomazánku, která je zároveň zdravá? Laskonka mi poradila, že úplně nejlepší je ta z pečené červené řepy, tak jsem ji hned musel vyzkoušet. Slibuju, že pokud jste doteď neměli řepu rády, teď si ji určitě oblíbíte!
Budete potřebovat:
- dvě střední řepy
- 2 balení Jihočeského žervé
- dvě lžíce Jihočeského bílého jogurtu Nature
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- citrón
- snítka kopru (nemusí být)
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Obě řepy omyjeme, osušíme, propícháme na několika místech vidličkou a pomažeme po celém povrchu olivovým olejem. Řepy dáme do menšího pekáče nebo plechu, který obalíme alobalem, a pečeme zhruba 60-90 minut, dokud řepa nezměkne. Po 45 minutách pečení řepy otočíme.
- Upečené řepy necháme vychladnout a poté je oloupeme.
- Řepy následně nastrouháme do mísy nebo rozmačkáme vidličkou.
- Česnek oloupeme, najemno nastrouháme a přidáme k řepě.
- Dále do mísy přidáme žervé, jogurt a najemno nakrájený kopr.
- Osolíme, opepříme, dochutíme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem nebo topinkou.
Dobrou chuť!
_tip_