Recepty

Podzimní salát s jablkem a hruškou

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Ptáte se, co s jablky a hruškami, co jsou jich na podzim plné trhy, anebo se vám dokonce urodily na vaší zahrádce? Vymyslela jsem recept na salát, ve kterém se dají skvěle využít. Nelekejte se celého seznamu ingrediencí, recept není složitý: v podstatě se všechno jen nakrájí a smíchá v míse 🙂

Budete potřebovat:

  • 1/2 římského salátu
  • 1 hruška
  • 1 jablko
  • 50 g sušených brusinek (neslazených)
  • 50 g lehce nadrcených arašídů
  • 50 g sýru feta
  • (6 plátku slaniny a talíř vystlaný papírovou utěrkou)
  • med
  • balzamikový ocet
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • velkou mísu
  • misku
  • lžíci a lžičku
  • nůž
  • prkénko

Postup:

Půlku římského salátu nakrájejte nebo natrhejte do velké mísy. Kdo chce a jí maso, může si s pomocí dospělého na pánvi narychlo upražit několik plátků slaniny. Z pánve ji dejte na talíř vystlaný papírovým ubrouskem, který vsákne přebytečnou mastnotu.
Nakrájejte hrušku a jablko na kostičky a přihoďte do mísy k salátu. Pak přidejte sušené brusinky, drcené arašídy, feta sýr a případně nakrájenou opraženou slaninu.

Dresing, neboli zálivku, připravte v misce smícháním zhruba 3 lžic olivového oleje, 2 lžiček balzamikového octa, 2 lžiček medu, špetkou soli a pepře. Množství jednotlivých ingrediencí v dresingu je pouze orientační, záleží na vaší chuti 🙂

Zalijte salát desingem a pořádně promíchejte. Rozdělte na talíře a můžete podávat. Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka
více receptů