Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Podzimní omeleta

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Podzim je bohatý na úrodu. Pokud máte zahrádku, určitě pomáháte rodičům se sklizní plodin, které ještě zůstaly na záhonech a ty, které už jsou sklizeny, uskladňujete na zimu. Dnes vás naučím zdravé jídlo, které může být výbornou snídaní, ale například i večeří. Nazvala jsem ji Podzimní omeletou.

Budete potřebovat:

  • 3 plátky šunky
  • 6 žampionů
  • 1 menší cuketu
  • 1 cibuli
  • 1 zelenou papriku
  • 1 rajče
  • 2 vajíčka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • celozrnný chléb nebo rohlík

Postup:
Příprava je velmi jednoduchá a zvládnou ji i menší veverky. Nejdříve si nakrájejte očištěné žampiony a zeleninu. Stačí na větší kousky. Rajče a cibuli na měsíčky. Šunku nakrájejte na tenčí proužky. Připravenou zeleninu, žampiony a šunku zlehka opečte na olivovém oleji dozlatova. Nakonec pánev zalijte 2 rozmíchanými vajíčky. Dvě vajíčka samozřejmě počítáme pro jednu veverku. A nechte zapéct. Maminka nebo tatínek vám určitě rádi pomohou odhadnout, kdy jsou vajíčka hotové! K podzimní omeletě se nejlépe hodí celozrnný chléb nebo rohlíčky.
Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů