Podzimní omeleta
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Podzim je bohatý na úrodu. Pokud máte zahrádku, určitě pomáháte rodičům se sklizní plodin, které ještě zůstaly na záhonech a ty, které už jsou sklizeny, uskladňujete na zimu. Dnes vás naučím zdravé jídlo, které může být výbornou snídaní, ale například i večeří. Nazvala jsem ji Podzimní omeletou.
Budete potřebovat:
- 3 plátky šunky
- 6 žampionů
- 1 menší cuketu
- 1 cibuli
- 1 zelenou papriku
- 1 rajče
- 2 vajíčka
- olej
- sůl
- pepř
- celozrnný chléb nebo rohlík
Postup:
Příprava je velmi jednoduchá a zvládnou ji i menší veverky. Nejdříve si nakrájejte očištěné žampiony a zeleninu. Stačí na větší kousky. Rajče a cibuli na měsíčky. Šunku nakrájejte na tenčí proužky. Připravenou zeleninu, žampiony a šunku zlehka opečte na olivovém oleji dozlatova. Nakonec pánev zalijte 2 rozmíchanými vajíčky. Dvě vajíčka samozřejmě počítáme pro jednu veverku. A nechte zapéct. Maminka nebo tatínek vám určitě rádi pomohou odhadnout, kdy jsou vajíčka hotové! K podzimní omeletě se nejlépe hodí celozrnný chléb nebo rohlíčky.
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka