Recepty
Plněné datle
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Nedávno jsem učinila objev, který si nemůžu nechat pro sebe. Věděli jste, že datle chutnají skoro jako čokoláda?! Pomalu začínám prozkoumávat, na co všechno se datle hodí. A nebyla bych to já, kdybych pro vás už teď neměla první recept – poradím vám, jak připravit nadívané datle. Výsledek chutná jako čokoládová tyčinka s karamelem!
Budete potřebovat:
- 10 datlí (nejvíc se hodí odrůda Medjool, protože je známá pro své velké plody, které se vám budou dobře plnit)
- arašídové máslo
- 30 g nahrubo drcených arašídů (nemusí být, ale dodá křupavost)
- 65 g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžičku kokosového oleje
- rendlík
- prkénko a nůž
- lžíci a lžičku
- talíř vyložený pečicím papírem
- párátka
Postup:
- S pomocí dospělého rozkrojte datle podélně po jedné straně, aby se datle dala rozevřít a vznikla jakási kapsa, která se dá naplnit.
- Malou lžičkou naplňte datle arašídovým máslem a posypejte troškou nadrcených arašídů.
- Opět s pomocí dospělého rozpusťte v rendlíku čokoládu s kokosovým olejem.
- Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, pusťte se do namáčení: každou datli zavřete a propíchněte párátkem. Chyťte ji za párátko a namočte do čokolády. Odložte na talíř vyložený pečicím papírem a posypejte zbývajícími nadrcenými arašídy.
- Dejte na hodinu ztuhnout do lednice, kde dobrotu také uchovávejte. Vsadím se ale, že tenhle talíř do ledničky už nevrátíte ?
Dobrou chuť!
_tip_