Recepty

Plněné datle

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Nedávno jsem učinila objev, který si nemůžu nechat pro sebe. Věděli jste, že datle chutnají skoro jako čokoláda?! Pomalu začínám prozkoumávat, na co všechno se datle hodí. A nebyla bych to já, kdybych pro vás už teď neměla první recept – poradím vám, jak připravit nadívané datle. Výsledek chutná jako čokoládová tyčinka s karamelem!

Budete potřebovat:

  • 10 datlí (nejvíc se hodí odrůda Medjool, protože je známá pro své velké plody, které se vám budou dobře plnit)
  • arašídové máslo
  • 30 g nahrubo drcených arašídů (nemusí být, ale dodá křupavost)
  • 65 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžičku kokosového oleje
  • rendlík
  • prkénko a nůž
  • lžíci a lžičku
  • talíř vyložený pečicím papírem
  • párátka

Postup:

  1. S pomocí dospělého rozkrojte datle podélně po jedné straně, aby se datle dala rozevřít a vznikla jakási kapsa, která se dá naplnit.
  2. Malou lžičkou naplňte datle arašídovým máslem a posypejte troškou nadrcených arašídů.
  3. Opět s pomocí dospělého rozpusťte v rendlíku čokoládu s kokosovým olejem.
  4. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, pusťte se do namáčení: každou datli zavřete a propíchněte párátkem. Chyťte ji za párátko a namočte do čokolády. Odložte na talíř vyložený pečicím papírem a posypejte zbývajícími nadrcenými arašídy.
  5. Dejte na hodinu ztuhnout do lednice, kde dobrotu také uchovávejte. Vsadím se ale, že tenhle talíř do ledničky už nevrátíte ?

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka