Pečený květák
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Mám tu další skvělý recept pro vaše hladová bříška a mlsné jazýčky!
Budete potřebovat:
- květák
- 2 stroužky česněku
- olivový olej
- sůl
- med
- plech
- mísu
- pečicí papír
- lžíci
- pomoc dospělého
Postup:
Omyjte květák a rozebrete ho na růžičky. Ty dávejte do velké mísy. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Květák v míse osolíme, přidáme dvě až tři lžičky olivového oleje, rozetřeme dva stroužky česneku a přidejte 3 lžíce medu. Všechno dobře promícháme. Na plech dejte pečicí papír a na něj vysypejte květákovou směs a rozprostřete ji po celé ploše plechu. Dejte péct do trouby asi na půl hodiny – až bude květák zlatavý.
Uvidíte, že si tuhle šťavnatou pochoutku zamilujete! Skvěle se hodí i jako příloha například místo brambor. Mlsné jazýčky mohou květák na posledních pět minut pečení ještě posypat strouhaným parmezánem.
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka