Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Pečené švestky s anýzem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Vůně švestek se skořicí je pro mě vůní podzimu číslo jedna. Ale švestky se nemusí kombinovat jenom se skořicí a jíst jenom v koláčích nebo knedlících. Proto vám dnes přináším jednoduchý recept na voňavé pečené švestky, ze kterého se zblázníte!

Budete potřebovat:

  • máslo
  • 8 zralých švestek
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 8 hvězdiček anýzu nadrcených v hmoždíři na menší kousky
  • k podávání pak zmrzlinu, zakysanou smetanu nebo jogurt
  • zapékací mísu

Postup:

  1. Švestky umyjte, rozpulte a odpeckujte.
  2. Dejte předehřívat troubu na 200 stupňů.
  3. Vymažte zapékací misku máslem. Měla by být tak velká, aby se do ní pohodlně vešly všechny půlky švestek vyskládané v jedné vrstvě.
  4. Naskládejte švestky do mísy slupkou dolů a posypejte lžící hnědého cukru a nadrceným anýzem.
  5. Dejte péct do trouby asi na 15–20 minut tak, aby se švestky dostatečně změkly a cukr se rozpustil. Po vytažení z trouby nechte ještě alespoň pět minut chladnout v zapékací míse.
  6. Před podáváním odstraňte a vyhoďte anýz. Ke švestkám v misce pak přidejte kopeček zmrzliny nebo lžíci zakysané smetany a ihned servírujte.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka