Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Pečené hrušky se sýrem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jistě máte ještě v čerstvé paměti (a na jazyku!) můj fenomenální recept na hruškové čipsy. Anebo pamatujete na pečené hrušky s ořechy a medem…? Hmm… mňam mňam… no ano, hrušky prostě miluji! A protože teď mají sezónu, vymyslela jsem pro vás další zapékaný recept – tentokrát přidáme i slanou chuť. Jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • 2 zralé, ale ne měkké hrušky
  • 100 g čerstvého kozího sýru (pokud nemáte rádi kozí sýr, nahraďte ho třeba sýrem brie nebo hermelínem)
  • 20 g piniových oříšků
  • 1 snítku rozmarýnu (nemusí být)
  • 2 lžíce medu
  • 30 g másla
  • půl skleničky vody
  • prkénko a nůž
  • malou lžičku
  • malou misku
  • pekáček vyložený pečicím papírem
  • hlubší pánev

Postup:

  1. Omyjte hrušky a podélně je rozpulte.
  2. Malou lžičkou odstraňte jádřince, tím uděláte malou jamku. Tam pak přijde náplň.
  3. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  4. S pomocí dospělého v hlubší pánvi na mírném plameni rozpusťte máslo a na něm opékejte hrušky slupkou dolů asi 10 minut (na velmi mírném plameni).
  5. Opatrně (pomůže dospělý) přendejte hrušky do pekáčku vyloženého pečicím papírem a slijte na ně máslo z pánve a přidejte půl skleničky vody. Pečte 10-15 minut.
  6. A teď náplň! V malé misce smíchejte čerstvý kozí sýr s piniovými oříšky a osolte.
  7. Vyndejte hrušky z trouby a naplňte jamky umíchanou náplní. Pokud nepoužíváte kozí sýr, sypněte pár piniových oříšků do každé jamky a přikryjte plátkem brie nebo hermelínu.
  8. Naberte lžičkou med a pokapejte hrušky po povrchu.
  9. Vraťte plech do trouby a pečte dalších 10 minut.
  10. Servírujte ještě teplé, ale pozor, ať se nespálíte!

P.S. Na talíř se k hruškám náramně hodí i kopeček zakysané smetany.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka