Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Pečené hrušky se skořicí a vlašskými ořechy

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jsem zpět s dalším receptem na pečené hrušky – všem totiž náramně chutnají, tak vymýšlím nové a nové kombinace. Dneska vám nabídnu lahodnou kombinaci javorového sirupu, skořice a vlašských ořechů. Neodoláte!

Budete potřebovat:

  • 2 velké hrušky
  • 35 g vlašských ořechů, nasekaných
  • 1 lžičku skořice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • zapékací misku
  • misku
  • prkénko a nůž

Postup:

  1. Protože budeme pracovat s troubou, opět bude potřeba, aby pomáhal dospělý. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Hrušky omyjte, rozkrojte podélně napůl a malou lžičkou vyberte jádřince.
  3. Půlky hrušek vložte do zapékací misky slupkou dolů.
  4. V misce dobře promíchejte vlašské ořechy, skořici a javorový sirup.
  5. Ořechovou směs nabírejte lžičkou a rovnoměrně jí naplňte vydlabaná místa po jádřincích.
  6. Odměřte si ještě jednu malou lžičku javorového sirupu a ještě jím pokapejte hrušky.
  7. Dejte péct na 25–30 minut, dokud hrušky nebudou měkké a zlatavé na okrajích.
  8. Servírujte se lžící bílého nebo třeba kokosového jogurtu. Pokapejte šťávou, která se z hrušek vypekla a zůstala v zapékací misce.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka