Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Jsem zpět s dalším receptem na pečené hrušky – všem totiž náramně chutnají, tak vymýšlím nové a nové kombinace. Dneska vám nabídnu lahodnou kombinaci javorového sirupu, skořice a vlašských ořechů. Neodoláte!
Budete potřebovat:
- 2 velké hrušky
- 35 g vlašských ořechů, nasekaných
- 1 lžičku skořice
- 2 lžíce javorového sirupu
- zapékací misku
- misku
- prkénko a nůž
Postup:
- Protože budeme pracovat s troubou, opět bude potřeba, aby pomáhal dospělý. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Hrušky omyjte, rozkrojte podélně napůl a malou lžičkou vyberte jádřince.
- Půlky hrušek vložte do zapékací misky slupkou dolů.
- V misce dobře promíchejte vlašské ořechy, skořici a javorový sirup.
- Ořechovou směs nabírejte lžičkou a rovnoměrně jí naplňte vydlabaná místa po jádřincích.
- Odměřte si ještě jednu malou lžičku javorového sirupu a ještě jím pokapejte hrušky.
- Dejte péct na 25–30 minut, dokud hrušky nebudou měkké a zlatavé na okrajích.
- Servírujte se lžící bílého nebo třeba kokosového jogurtu. Pokapejte šťávou, která se z hrušek vypekla a zůstala v zapékací misce.
Dobrou chuť!