Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Pečené hrušky s pekanovými ořechy

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Vůně pečených hrušek se pro mě stala neodmyslitelnou součástí podzimu. Určitě už jste vyzkoušeli můj starší recept, ale to jste ještě nevěděli, že možností, jak a s čím péct hrušky je daleko víc! Nechte se inspirovat dnešním receptem a nakrmte celou rodinku!

Budete potřebovat:

  • 150 ml jablečného džusu
  • 60 g třtinového nebo kokosového cukru
  • 60 g másla
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 6 hrušek
  • 60 g pekanových ořechů, nasekaných
  • med
  • rendlík
  • větší zapékací miska
  • prkénko a nůž

Postup:

  1. Dnes budete potřebovat asistenci dospělého – zavolejte ho. Dejte předehřívat troubu na 200 stupňů.
  2. Omyjte hrušky a podélně je rozpulte. Malou lžičkou vyberte jádřince.
  3. Za stálého míchání v rendlíku na středním plameni zahřejte a smíchejte jablečný džus, cukr, máslo a skořici. Zabere to asi 2–5 minut, záleží na sporáku a na teplotě. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  4. Do zapékací misky vyskládejte hrušky slupkou dolů. Polijte je vzniklou směsí z rendlíku.
  5. Posypejte hrušky pekanovými ořechy.
  6. Pokud to jde, zapékací misku zakryjte a pečte asi 30 minut.
  7. Po vyndání z trouby servírujte. Můžete pokapat trochou medu nebo servírovat s kopečkem zmrzliny.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka