Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Vůně pečených hrušek se pro mě stala neodmyslitelnou součástí podzimu. Určitě už jste vyzkoušeli můj starší recept, ale to jste ještě nevěděli, že možností, jak a s čím péct hrušky je daleko víc! Nechte se inspirovat dnešním receptem a nakrmte celou rodinku!
Budete potřebovat:
- 150 ml jablečného džusu
- 60 g třtinového nebo kokosového cukru
- 60 g másla
- 4 lžičky mleté skořice
- 6 hrušek
- 60 g pekanových ořechů, nasekaných
- med
- rendlík
- větší zapékací miska
- prkénko a nůž
Postup:
- Dnes budete potřebovat asistenci dospělého – zavolejte ho. Dejte předehřívat troubu na 200 stupňů.
- Omyjte hrušky a podélně je rozpulte. Malou lžičkou vyberte jádřince.
- Za stálého míchání v rendlíku na středním plameni zahřejte a smíchejte jablečný džus, cukr, máslo a skořici. Zabere to asi 2–5 minut, záleží na sporáku a na teplotě. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Do zapékací misky vyskládejte hrušky slupkou dolů. Polijte je vzniklou směsí z rendlíku.
- Posypejte hrušky pekanovými ořechy.
- Pokud to jde, zapékací misku zakryjte a pečte asi 30 minut.
- Po vyndání z trouby servírujte. Můžete pokapat trochou medu nebo servírovat s kopečkem zmrzliny.
Dobrou chuť!
_tip_