Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Pečená jablka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Doufám, že si užíváte podzim! Já tedy určitě – a to doslova. Nemůžu se nabažit jablíček, která se letos urodila. A dokud trvá přísun něčeho tak lahodného, jako jsou jablíčka, navrhuji toho maximálně využít! Připravila jsem pro vás recept na pokrm, který oživí vaše ranní kaše, ale obstojí i jako samostatný dezert.

Budete potřebovat:

  • 4 větší jablka
  • 60 g třtinového nebo kokosového cukru
  • 60 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 4 lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • středně velká zapékací miska
  • mísu
  • prkénko a nůž
  • škrabku
  • alobal

Postup:

  1. S pomocí dospělého dejte zahřívat troubu na 400 stupňů
  2. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Kostky házejte do mísy.
  3. K jablkům do mísy přidejte cukr, citronovou šťávu, skořici, muškátový oříšek. Zamíchejte tak, aby kousky jablek byly rovnoměrně pokryté směsí.
  4. Vymažte zapékací misku máslem.
  5. Vylijte a rovnoměrně rozprostřete obsah mísy do připravené zapékací misky.
  6. Navrch jablek taktéž rovnoměrně rozmístěte kostičky másla.
  7. Zakryjte zapékací misku alobalem.
  8. Pečte takto asi 30-45 minut. Občas spolu s dospělým jablka zkontrolujte, ať je nespálíte. Po vyndání z trouby zamíchejte.
  9. Touhle voňavou směsí si můžete přizdobit ranní kaši, přidat si ji do pudinku, nebo k horkým jablkům přidat kopeček zmrzliny.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka