Recepty

Pečená jablka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jaro je pořád ještě daleko, a proto jsem si pro vás vymyslela další voňavý zimní recept z jablek, medu a skořice. Tak jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • dvě jablíčka
  • med
  • šťávu z jednoho citronu
  • mletou skořici
  • škrabku
  • misku
  • nůž
  • malou lžičku, vidličku
  • plech
  • pečicí papír
  • pomoc dospělého

Postup:

Pokud zvládnete, oloupejte škrabkou sami jablka (nejlépe nad táckem, aby vám slupky nelítaly všude okolo). Dospělý předehřeje troubu na 180 stupňů, zbaví jablka jádřinců a nakrájí je na tenké plátky (3 – 5 mm). Vyložte plech pečicím papírem. V misce rozmíchejte 4 velké lžíce medu, šťávu z jednoho citronu a jednu a půl malé lžičky mleté skořice. Napichujte plátky jablek na vidličku a namáčejte je do vzniklé směsi. Omedované plátky dávejte na připravený plech vedle sebe (nebo na sebe) a dejte péct na 30 – 45 minut. V troubě se budou jablka pomalu zahřívat a vstřebávat medovou směs – sami uvidite, že se plátky začnou na pohled jakoby vysušovat. Ale pozor, ať z nich nemáte křížaly! Po vytažení z trouby se do téhle nádherně medovo-skořicové dobrůtky ještě za tepla pustíme.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů