Pečená jablka
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Jaro je pořád ještě daleko, a proto jsem si pro vás vymyslela další voňavý zimní recept z jablek, medu a skořice. Tak jdeme na to!
Budete potřebovat:
- dvě jablíčka
- med
- šťávu z jednoho citronu
- mletou skořici
- škrabku
- misku
- nůž
- malou lžičku, vidličku
- plech
- pečicí papír
- pomoc dospělého
Postup:
Pokud zvládnete, oloupejte škrabkou sami jablka (nejlépe nad táckem, aby vám slupky nelítaly všude okolo). Dospělý předehřeje troubu na 180 stupňů, zbaví jablka jádřinců a nakrájí je na tenké plátky (3 – 5 mm). Vyložte plech pečicím papírem. V misce rozmíchejte 4 velké lžíce medu, šťávu z jednoho citronu a jednu a půl malé lžičky mleté skořice. Napichujte plátky jablek na vidličku a namáčejte je do vzniklé směsi. Omedované plátky dávejte na připravený plech vedle sebe (nebo na sebe) a dejte péct na 30 – 45 minut. V troubě se budou jablka pomalu zahřívat a vstřebávat medovou směs – sami uvidite, že se plátky začnou na pohled jakoby vysušovat. Ale pozor, ať z nich nemáte křížaly! Po vytažení z trouby se do téhle nádherně medovo-skořicové dobrůtky ještě za tepla pustíme.
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka