Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Pečená jablka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jaro je pořád ještě daleko, a proto jsem si pro vás vymyslela další voňavý zimní recept z jablek, medu a skořice. Tak jdeme na to!

Budete potřebovat:

  • dvě jablíčka
  • med
  • šťávu z jednoho citronu
  • mletou skořici
  • škrabku
  • misku
  • nůž
  • malou lžičku, vidličku
  • plech
  • pečicí papír
  • pomoc dospělého

Postup:

Pokud zvládnete, oloupejte škrabkou sami jablka (nejlépe nad táckem, aby vám slupky nelítaly všude okolo). Dospělý předehřeje troubu na 180 stupňů, zbaví jablka jádřinců a nakrájí je na tenké plátky (3 – 5 mm). Vyložte plech pečicím papírem. V misce rozmíchejte 4 velké lžíce medu, šťávu z jednoho citronu a jednu a půl malé lžičky mleté skořice. Napichujte plátky jablek na vidličku a namáčejte je do vzniklé směsi. Omedované plátky dávejte na připravený plech vedle sebe (nebo na sebe) a dejte péct na 30 – 45 minut. V troubě se budou jablka pomalu zahřívat a vstřebávat medovou směs – sami uvidite, že se plátky začnou na pohled jakoby vysušovat. Ale pozor, ať z nich nemáte křížaly! Po vytažení z trouby se do téhle nádherně medovo-skořicové dobrůtky ještě za tepla pustíme.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů