Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Parmazánové hvězdičky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Jestli máte chuť pro změnu na něco slaného, jste tady správně! Mám pro vás recept na parmazánové hvězdičky. Nejsou složité a ručím za to, že si na nich pošmáknete!

Budete potřebovat:

  • 150 g strouhaného parmazánu
  • 250 g strouhaného čedaru
  • 110 g másla
  • 75 ml smetany
  • 1 lžičku soli
  • 210 g hladké mouky
  • 2 hrsti čerstvě nasekané bazalky
  • plech vyložený pečicím papírem
  • mixér
  • mísu
  • váleček
  • formičku na vykrajování (já jsem použila tvar hvězdičky)

Postup:

  1. S pomocí dospělého zapněte troubu a dejte ji zahřívat na 180 stupňů.
  2. Do mixéru dejte nastrouhaný čedar, máslo, smetanu a sůl a rozmixujte do hladka. Pak postupně přidávejte mouku, parmazán a bazalku a jemně promixujte. Vznikne těsto.
  3. Těsto rozdělte na 3 části. Každou část vyválejte na pomoučněném povrchu na 3–5 mm a vykrajujte hvězdičky. Ty dávejte na připravený plech.
  4. Pečte 10–15 minut, záleží na tloušťce těsta i vaší troubě. Hvězdičky hlídejte, ať je nespálíte.
  5. Po vytažení z trouby nechte alespoň 15 minut vychladnout.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka